NOUTATI
 • INFORMATII CU PRIVIRE LA COSTUL PRODUSULUI:
  COSTUL DE ACHIZITIONARE A PRODUSULUI PENTRU TRATAREA A 1 m.p. SUPRAFATA ,CONDITIONAT DE TIPUL SUPORTULUI SI MODUL DE APLICARE:
  1.Procedeul uzual(solutie SETISTOP-S diluata cu apa in raport volumetric de 1:1):
  1.1 Lemn de brad/conifere : max 1.60 lei/m.p.
  1.2 OSB: max 1.53 lei/m.p.
  1.3 MDF: max 1.62 lei/m.p
  2. Tratament special-conditionat de proiectul obiectivului( solutie SETISTOP-S concentrata):
  Lemn de brad/conifer: max 3.1 lei/m.p.
  Preturile nu includ TVA,pretul ambalajelor si al transportului.
Acasa » SETISTOP-S − ignifugant pentru lemn cu proprietati anticarie si antimucegai
Certificat de inregistrare a marcii SETISTOP-S la OSIM Brevet de inventie a marcii SETISTOP-S (solutie ignifuga) la OSIM

ATENTIE!!!

    FOCUL ESTE UNEORI UN DUSMAN NECRUTATOR AL OMULUI SI AL BUNURILOR SALE. IGNORAREA FORTEI ACESTUIA, ATUNCI CAND EXISTA MIJLOACE DE PREVENIRE, NU POATE FI JUSTIFICATA CU ARGUMENTE DE GENUL: "MIE NU MI SE POATE INTAMPLA" SAU "BANI CHELTUITI FARA ROST".

(1) CAZUL NEFERICIT:
    IN ANUL 2013, IN POPESTI-LEORDENI, LOCALITATE LIMITROFA CAPITALEI BUCURESTI, UN INCENDIU DEVASTATOR A DISTRUS 40 DE APARTAMENTE LA MANSARDA UNUI BLOC NOU. DUPA VITEZA DE PROPAGARE A INCENDIULUI SI AMPLOAREA DISTRUGERILOR STRUCTURILE DIN LEMN SI OSB ALE ACESTUIA NU AU FOST IGNIFUGATE. LEGEA OBLIGA ATAT PE PROIECTANT CAT SI PE CONSTRUCTOR SA PREVADA SI SA EXECUTE LUCRARILE DE IGNIFUGARE CU PRODUSE CERTIFICATE DE CATRE "CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATE LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA-CNSIPC" BUCURESTI.

(2) CAZUL FERICIT:
    In primavera anului 2017 S.C. ANTIINCENDIU Srl Timisoara, firma acreditata IGSU, a executat o lucrare de ignifugare la cladirea unei ferme noi pentru animale din comuna FOLIA, jud. Timis. Ferma avea o suprafata de material lemnos de peste 3500 m.p. De corpul cladirii acesteia era lipita o cladire de birouri construita tot pe structura din lemn. In cursul lunii iulie, in timpul noptii, un scurtcircuit la instalatia electrica provoaca un incendiu intrunul dintre birouri. Incendiul devasteaza intreg interiorul biroului dar nu se poate propaga in exteriorul acestuia catre constructia adiacenta datorita ignifugarii eficace executata cu SETISTOP-S, in formularea C-s1,d0. In felul acesta cladirea fermei cu tot septelul aflat in interior a fos salvata. Pagubele au fost minore in cladirea de birouri. Proprietarii libanezi ai fermei au solicitat firmei ANTIINCENDIU sa reface anual lucrarea de ignifugare desi acest lucru este necesar doar la un interval de 5 ani.

    ATENTIE!!! NU CUMPARATI PRODUSE NECERTIFICATE SAU PRODUSE CE POARTA INSCRIPTIONAREA: "GATA DILUAT PENTRU APLICARE".

    IGNIFUGAREA UNEI CASE COSTA INTRE 0,5...3% DIN VALOAREA ACESTUIA IN FUNCTIE DE VOLUMUL MATERIALULUI LEMNOS UTILIZAT SI CONDITIILE DE EXECUTARE A LUCRARILOR , IN REGIE PROPRIE SAU CU O FIRMA SPECIALIZATA.

    S.C. SETICO SRL TIMISOARA, PRODUCE UN IGNIFUGANT PERFORMANT SI COLABOREAZA CU NUMEROASE FIRME SPECIALIZATE DIN TARA CARE EXECUTA CONSTRUCTII DIN LEMN SI LUCRARI DE IGNIFUGARE. INDEMNAM PE ACEASTA CALE ADMINISTRATIILE BLOCURILOR CARE SE MANSARDEAZA SA NU FACA NICIUN RABAT CU REFERIRE LA EXECUTAREA LUCRARILOR DE IGNIFUGARE ALE MANSARDELOR. PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI CONTACTA DIRECT SPECIALISTII S.C.SETICO SRL (chemical_florio@yahoo.com; Tel. 0723.346.035, 0729.051.947, 0770.129.535)SI RUBRICA "INFORMATII" A PAGINII INTERNET: www.setico.ro.

Stimati clienti, in interesul sigurantei dumneavoastra si a familiei va recomandam urmatoarele:


1). Nu cumparati solutii de ignifugare fara a primi documentatia de clasificare a produsului:"CLASIFICAREA CONFORM STANDARDULUI SR EN 13501-1+A1/2010-REACTIA LA FOC";

2). EVITATI SA CUMPARATI PRODSELE INSCRIPTIONATE: "GATA DILUAT PENTRU UTILIZARE", acestea nu sunt conforme cu specificatia tehnica aprobata de organul de certificare CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATE LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA-Bucuresti. Puteti verifica cel mai simplu densitatea solutiei astfel: cantariti o sticla de 1 litru cu produs si daca greutatea acestui volum nu corespunde (este mai mica) fata de densitatea din documentul de certificare aveti toate sansele sa cumparati un produs "NECONFORM" cu toate riscurile de rigoare.
Ignifugant pentru lemn, anticarie si antimucegai     SETISTOP-S - ignifugant si insectofungicid pentru lemn;
Au fost testate intre 400 si 500 seturi/an de epruvete aferente unor obiective ingnifugate: constructii civile si industriale, de catre laboratoarele acreditate. Toate probele s-au incadrat in parametrii de performanta ai standardului national SR 652/2009 - "Determinarea eficacitatii ignifugarii".

     Produsul SETISTOP-S NU CONTINE substante care prin expunerea la flacara unui incediu, ar putea degaja gaze toxice.Substantele sunt stabile pana la temperatura de cca 1500 grade Celsius. Temperatura maxima care poate fi atinsa intr-un incediu generat de arderea lemnului este de cca 850 grade Celsius.Substantele toxice care se pot degaja prin descompunerea altor tipuri de antipirene pot fi:oxizii de azot si fosfor,acidul clorhidric sau bromhidric,gaze cu efecte axfixiante.


     Domeniu de utilizare a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn UTILIZARE  detalii despre utilizarea ignifugantului pentru lemn, SETISTOP-S

     Domeniu de utilizare a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Compozitie: SETISTOP-S este un produs pe baza de apa, silicati , formiati si gel de silice.

     Utilizarea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Utilizari: Tratarea antifoc (ignifugare), anticarie si antimucegai a structurilor din lemnul de brad/conifere si derivate din lemn ca OSB respectiv MDF,aflate in interiorul cladirilor.

     Modul de utilizare a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Modul de utilizare: Conform FISEI TEHNICE Nr. 1 – SETISTOP-S
ATENTIE: A NU SE STROPI STICLA, TIGLA CERAMICA, GRESIA SI FAIANTA PENTRU CA SE CURATA DIFICIL!

     Domeniu de actiune a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn MODUL DE ACTIUNE: SETISTOP-S reactioneaza chimic cu grupele hidroxilice celulozice ale lemnului pe care le blocheaza partial retardand deschiderea si aprinderea acestuia. De asemenea, particulele coloidale de oxizi anorganici si sarurile hidrosolubile din compozitia ignifugantului au efect de antipirene. Termoprotectia lemnului este asigurata si de silicatii insolubili care se descompun la temperaturi de peste 1500 grade Celsius. Prin tratarea lemnului cu SETISTOP-S se realizeaza in porii lemnului, intre fibrele celulozice o structura cu duritate comparabila cu a sticlei ceea ce ii asigura protectie impotriva insectelor xilofage (carii). De asemenea, caracterul puternic bazic si unii anioni - bazele conjugate protejeaza lemnul impotriva carilor si mucegaiurilor. SETISTOP-S are efect antimucegai (fara sa contina insecticide daunatoare omului) datorita unor baze conjugate cu efect antifungic si bacteriostatic.

     Cum se depoziteaza Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn? DEPOZITAREA:    se face in ambalaje inchise etans, la temperaturi cuprinse intre -10 grade Celsius si +45 grade Celsius.

     Caracteristicile tehnice ale produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn CARACTERISTICI TEHNICE  detalii despre caracteristicile tehnice ale ignifugantului pentru lemn, SETISTOP-S

     Aspectul produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Aspect: lichid vascos, opalescent;

     Culoarea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Culoare: incolor / gri deschis;

     Densitatea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Densitate, la 20 grade Celsius: 1,45 +/- 0,05 g/cm3;

     Consumul specific al produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Consum specific: In conformitate cu FISA TEHNICA Nr.1 – SETISTOP-S si AGREMENT TEHNIC IN CONSTRUCTII Nr. 001SC-03/324-2015.;

     Valoarea pH a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Valoare pH: 12 +/- 1,5;

     Toxicitatea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Toxicitate: NU este toxic;

     Inflamabilitatea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Inflamabilitate: NU are;

Observatie      Observatie: SETISTOP-S NU este clasificat ca produs periculos conform HG 937/2010, iar termenul de valabilitate este de 12 luni de la data fabricatiei.
Observatie      Firmele de constructii, noii clienti, primesc mostre de produse cu care se pot executa lucrari de mici dimensiuni pentru probarea calitatii produselor oferite.
Observatie      Produsele se livreaza in 24 ore prin firme de curierat rapid sau in 48 de ore prin firma de transport tip "cargo".
Observatie      Pentru clientii persoane fizice care si-au executat in "regie proprie  lucrarea de ignifugare a casei proprii, le oferim posibilitatea de a testa personal  rezultatele muncii  in laboratorul nostru fara nicio cheltuiala, cooptandu-i in programele noastre de cercetare stiintifica.     Observatie  Produsul SETISTOP-S este clasificat suplimentar de catre Centrul National pentru Securitate si Protectie Civila, Bucuresti, conform normelor europene in domeniu:

 • SR EN 13501 - 1/2008 SR EN 13501 - 1/2008;
 • SR EN ISO 11925 - 2:2002/C91/2007 SR EN ISO 11925 - 2:2002/C91/2007;
 • SR EN 13823/2004 SR EN 13823/2004;
Produsul SETISTOP-S este omologat prin documentul “AGREMENT TEHNIC IN CONSTRUCTII Nr 001SC-03/324-2015 si validat prin AVIZ TEHNIC si AVIZ TEHNIC-prelungire, eliberate de CONSILIUL TEHNIC PERMANENT IN CONSTRUCTII din cadrul MINISTERULUI DEZVOLTARII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE, prezentate in continuare:

Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S    Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S

Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S, capacitatea maxima de productie: 28 tone/zi. Proiect SETICO/Dipl.ing.chim. Florita Serban, cercet.stiint.princ.gradul I, inventorul ignifugantului SETISTOP-S. Lucrare executata de catre S.C. MICRO ALCALIN SRL Timisoara, ing. Ioan Bura. [mai jos, poza stanga]

Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S    Instalatia pentru studiul ignifugarii lemnului

Instalatia pentru studiul ignifugarii lemnului utilizand procedeul impregnarii prin imersia sub presiune a epruvetelor/profilelor din lemn standardizate. Proiect SETICO/Dipl.ing.chim. Florita Serban, cercet.stiint.princ.gradul I, inventatorul ignifugantului SETISTOP-S. Lucrare executata de atelierul mecanic al S.C.AZUR S.A. Timisoara. [mai jos, poza dreapta]De ce aveti nevoie pentru ignifugantul pentru lemn, SETISTOP-S


Ignifugantul SETISTOP-S

        Produsul se ambaleaza in:
-Canistre PE: 16 kg si 31 kg;
-Galeti PE sau PP autosigilante: 1,5 kg , 16 kg ,25 kg , 28 kg;
-Butoaie PE cu capacitate de 70 kg;
-Butoaie din tabla sau PE cu capacitatea maxima de 250 kg;
-Ambalaje aduse de client;