MENIU ☰ SETICO Setico - producator solutie ignifuga pentru lemn de interior Noi va protejam de foc, apa si inghet! Acasa Despre SETICO Certificari Blog Contact Email seticochemical_florio@yahoo.com
Telefon setico 0723.346.035 • 0729.051.947 • 0770.129.535
PRODUSE ☰
Solutie hidrofuga Hidrostop - apa stop

HIDROSTOP-S - agent hidrofug pentru mortare si betoane din ciment Portland

Hidro Stop sau Apa stopHIDROSTOP-S este o solutie pentru impermeabilizarea mortarelor si betoanelor pe baza de ciment Portland.

Fisa Tehnica agent hidrofug Fisa tehnica [PDF]

Date Tehnice pentru agent hidrofugatDate tehnice [PDF]

Recomandari pentru agent hidrofugRecomandari

HIDROSTOP-S este optiunea ideala ca si agent hidrofug pentru aplicarea pe:

Beton hidrofugat
Beton
Mortar hidrofugat
Mortar
Hidrofug pentru ciment
Ciment
CUPRINS sectiune produs: HIDROSTOP-S - solutie hidrofuga

Notiuni introductive - agent hidrofug

Hidrofugant este denumirea generica a unor produse capabile sa asigure impermeabilizarea (hidrofugarea) unor materiale textile, hartie sau materiale de constructii (lemn, mortare, betoane, etc.)

Din categoria solutie hidrofuga fac parte o serie de substante anorganice sau organice care obtureaza spatiile interstitiale ale materialelor respective. Exista si produse de tip hidrofugant care modifica tensiunea superficiala a apei impiedicand ascensiunea capilara a acesteia prin materialele poroase (zidarie, tencuieli, betoane, etc.). Dintre produsele anorganice de tip hidrofugant, mai vechi, utilizate pentru hidrofugarea mortarelor sau betoanelor mentionam silicatii alcalini in special silicatul de sodiu. Hidrofugarea hartiei sau a unor placi celuozice aglomerate (tip OSB) se realizeaza prin inglobarea unor substante de tip hidrofugant in material, de regula in timpul procesului tehnologic; se utilizeaza in general hidrofuganti din categoria compusilor macromoleculari de exemplu hidrofugant din clasa esterilor si poliesterilor.

In cazul lemnului se utilizeaza substante de tip hidrofugant apartinand clasei uleiurilor sicative (uleiul de in) si/sau hidrofuganti de tipul lacurilor si vopselelor. Pentru materialele feroase expuse actiunii corozive combinate apa/aer se utilizeaza substante hidrofugante de tip grunduri, vopsele si lacuri. Pentru mortare si betoane se utilizeaza substante de tip hidrofugant care se inglobeaza in aceste materiale in cursul operatiunii de malaxare (in betoniera). Hidrofugantii moderni sunt substante hidrosolubile cu masa moleculara ridicata si structura ionica, avand in structura o unitate structurala hidrofoba. Acesti hidrofuganti dizolvati in apa de preparare a mortarului sau betonului interactioneaza cu ionii de calciu din ciment si se precipita sub forma unor geluri impermeabile si imobile in porii materialului. Pentru structurile din mortar, beton sau caramida existente in imobile se pot utiliza hidrofuganti din clasa uleiurilor siliconice care se injecteaza in structurile respective prin orificii practicate conform unei scheme recomandate de producator. Aceste tipuri de hidrofugant migreaza prin porii structurii si determina intreruperea ascensiunii capilare a apei.

Ce este HIDROSTOP-S − agent hidrofug pentru mortare si betoane din ciment

Hidrofugantul HIDROSTOP-S se utilizeaza atat pentru realizarea unor sape/tencuieli impermeabile pentru apa cat si pentru turnarea unor structuri din beton sau beton armat impermeabile. Acesta se introduce in compozitia mortarului sau betonului in faza de preparare/malaxare a acestuia, dizolvat in apa de preparare. In cursul procesului de intarire a mortarului/betonului substanta actica din HIDROSTOP-S se transforma intr-un gel pe baza de compusi ai calciului. Acesta obtureaza porozitatea materialului iar prin grupele sale hidrofuge modifica proprietatile tensioactive ale apei la contactul cu peretii capilarelor din materialul solid (mortar/beton). In acest fel fenomenul de ascensiune capilara al apei se transforma in depresiune capilara iar formarea igrasiei deasupra nivelului fundatiei, in zona de zidarie este imposibila. Daca se executa sapa de egalizare de pe suprafata fundatiei cu o compozitie ce contine HIDROSTOP-S peste care ulteror se inalta zidaria umezeala nu urca in zidarie chiar daca fundatia din beton nu este hidrofugata. Produsul s-a utilizat pentru executia unor lucrari mai deosebite. Exemplificam prin urmatoarele:

1. Executarea unui acoperis de tip terasa (cca 150 m.p.) din placa de beton armat hidrofugat cu HIDROSTOP-S avand grosimea medie de 7 cm. Suportul pe care s-a turnat este de tip asterial din lemn, cu o inclinatie de 2 − 3 grade, acoperit cu o folie din poliester armat cu fibra de sticla. Acoperisul de tip tersa al casei, avand o bordura de zidarie inaltata la cca 70 cm, a fost amenajat ca si gradina suspendata (covor de iarba artificiala, sezlonguri, jardineiere cu flor sau plante ornamentale si in unele cazuri chiar o cabina de dus). In acest fel suparafata de 150 m.p. amplasata pe un teren cu suprfata totala de 525 m.p. a capatat o dubla utilitate: spatiu de locuit si gradina suspendata. O astfel de casa s-a realizat in comuna Giarmata in perimetrul limitrof al municipiului Timisoara urmand a fi executate sia alte constructii de acest tip atat din motivul legat de recuperarea a 150 m.p. teren cat si pentru costurile mult mai scazute de costruire a acoperisului.

2. Construirea bazinelor unei baze de agrement si recuperare (masaj subacvatic/ supraacvatic, sauna, etc,) in municipiul Turnu Severin. Baza de agrement a fost construita in regie proprie de catre firma de constructii si instalatii S.C.TOTAL INSTAL SRL din Turnu Severin. Aceasta societate est o unitate de avangarda in domeniu, cu referire la implementarea unor noi tehnologii in domeniul constructiilor. Prepararea betoanelor s-a facut in unitatea firmei specializate SOMACO − statia de betoane Turnu Severin . Firma SETICO producatorul materialului HIDROSTOP-S a acordat asistenta tehnica atat in faza de preparare a betoanelor cat si in faza de turnare a acestora. Produsul HIDROSTOP-S are complementar proprietati de accelerator de priza si plastifiant in faza de turnare a betonului. Pomparea acestuia in cofraje s-a facut foarte usor cu utilajul specializat iar betonul a facut priza in mai putin de 6 ore.

Ambalare − HIDROSTOP-S: Ambalare agent hidrofug - Hidrostop-S

Bidoane PE de: 50 kg / 25 kg;

Se ambaleaza in bidoane PE cu capacitatea de 25 kg sau 50 kg cu care se poate impermeabiliza un volum de 0,83 m.c. respectiv 1,66 m3 mortar/beton cu un continut de 300 kg ciment/m.c., conform specificatiei tehnice

Unde se gaseste HIDROSTOP-S − solutie hidrofuga?

HIDROSTOP-S este agent hidrofug produs de noi, SC SETICO SRL din Timisoara. Pentru a putea comanda acest produs va rugam sa ne contactati in prealabil.

Aspecte tehnice HIDROSTOP-S

UTILIZARE
Compozitie: HIDROSTOP-S este o emulsie apoasa stabila de saruri alcaline ale unor acizi monocarboxilici saturati superiori.
Utilizari: HIDROSTOP-S este un hidrofugant pentru mortarele si betoanele din ciment Portland.
Mod de utilizare: se dizolva produsul HIDROSTOP-S in apa de preparare a mortarului sau a betonului in betoniera aflata in functiune. Cantitatea de HIDROSTOP-S necesara va fi de 10% din greutatea cimentului utilizat la prepararea mortarului sau betonului. La realizarea compozitiei, cantitatea de apa va fi micsorata cu echivalentul cantitatii de HIDROSTOP-S introdusa. Dupa dizolvare (solutia apoasa este omogena), se adauga cimentul si balastrul (nisip, pietris) si se omogenizeaza amestecul conform presciptiilor. Compozitia rezultata este mortarul sau betonul hidrofugant.
ATENTIE! NU se adauga var la prepararea mortarelor !!!
MOD DE ACTIUNE:
In timpul prepararii mortarului sau betonului, compusii chimici din produsul HIDROSTOP-S se transforma in saruri de calciu greu solubile care se localizeaza in porii materialului de constructie. Au proprietati puternic hidrofuge si impiedica penetrarea apei in materialul solid (mortar, beton). Protectia hidrofuga este permanenta deoarece sarurile de calciu nu migreaza din pori, fiind insolubile in apa.
DEPOZITAREA:
Produsul se pastreaza in recipiente inchise (bidoane de polietilena cu gura larga, de pana la 60 litri), la temperaturi mai mari de 0 grade Celsius. La temperaturi cuprinse intre 0 si +5 grade Celsius produsul este vascos, dar se dizolva total cu usurinta in apa de preparare a mortarului sau a betonului.
CARACTERISTICI TEHNICE
Aspect: emulsie apoasa stabila;
Culoare: alb-laptos;
Densitate la 20° Celsius: 0,96-0,98 g/cm3
Continut de substanta uscata: 14-14,5% greutate;
Consum specific: pentru exemplificare, la un beton ce contine 400 kg ciment / m3 se utilizeaza 40 Kg HIDROSTOP-S/m3 beton.;
Valoare pH: 9,5-10;
Toxicitate: NU este toxic.
Inflamabilitate: NU are.

HIDROSTOP-S este un produs certificat de catre INCERC Timisoara conform standardelor UE: SR EN 1838: 2004/AC:2006; SR EN 480-1:2008; SR EN 196-3+S 1: 2009; SR EN 1015-10:2005/A 1:2007; SR EN 480-5: 2006; SR EN 934-2:2003; SR EN 934-2:2003: SR EN 771-1:2003; SR EN 1015-18: 2003

OBSERVATIE:

Realizarea unor constructii civile sau industriale in care exigentele cer executarea de lucrari impermeabile (bazine, subsoluri, conducte, fose septice, etc.). se pot realiza prin utilizarea unor materiale de tipul: membrane, cuve, vopsele sau hidrofobicizanti pentru mortare si betoane.

Atentionam ca membranele si alte materiale organice au o rezistenta limitata in timp iar in cele mai multe cazuri acestea nu rezolva problema in mod radical si definitiv!

Recent au fost semnalate cazuri in care fose septice din material plastic s-au fisurat iar scurgerile au infestat panza freatica afectand priza de apa potabila a unor case lipsite de canalizare.

Betonul/mortarul impermeabil realizat prin utilizarea hidrofobicizantului hidrostop-s "nu are moarte" si nu va fi penetrat niciodata de apa sau alte fluide. in plus, de exemplu, costul unei fose septice executate cu acest material este de 3 − 6 ori mai redus fata de alte formulari.

Pentru orice probleme de acest gen va puteti adresa direct producatorului s.c.setico srl care va acorda intreaga consultanta in mod gratuit. oferim si mostre de produs pentru testare.