header s g Untitled Document
NOUTATI
 • INFORMATII CU PRIVIRE LA COSTUL PRODUSULUI:
  COSTUL DE ACHIZITIONARE A PRODUSULUI PENTRU TRATAREA A 1 m.p. SUPRAFATA ,CONDITIONAT DE TIPUL SUPORTULUI SI MODUL DE APLICARE:
  1.Procedeul uzual(solutie SETISTOP-S diluata cu apa in raport volumetric de 1:1):
  1.1 Lemn de brad/conifere : max 1.60 lei/m.p.
  1.2 OSB: max 1.53 lei/m.p.
  1.3 MDF: max 1.62 lei/m.p
  2. Tratament special-conditionat de proiectul obiectivului( solutie SETISTOP-S concentrata):
  Lemn de brad/conifer: max 3.1 lei/m.p.
  Preturile nu includ TVA,pretul ambalajelor si al transportului.
Acasa » SETISTOP-S − solutie ignifugare lemn antimucegai si anticarie

AGREMENTUL TEHNIC nr. 001SC - 03/352 - 2018 (valabil pana in anul 2021) reprezinta prelungirea AGREMENTULUI TEHNIC Nr. 001SC-03/324-2015, completat cu rapoartele de incercare referitoare la proprietatile insecto-fungicide, eliberate de catre S.C. QUALITY CERT S.A. Bucuresti in trim II al anului 2018. Domeniile de utilizare din punct de vedere PSI raman neschimbate. AGREMENTUL TEHNIC defineste performantele produselor de ignifugare si domeniile de utilizare. In cazul cand sunteti interesati de achizitionarea unui astfel de produs, solictati furnizorului/producatorului AGREMENTUL TEHNIC in integralitate. Din datele publicate puteti sa luati o decizie, daca produsul raspunde cerintelor capitolului "scenariul la foc" din proiectele aferente constructiei pe care urmeaza sa o realizati sau sa o restaurati. Aceasta, atat sub aspectul nivelului de performanta conform standardelor europene/ nationale cat si cu referire la compatibilitatea cu anumite structuri din lemn sau derivate (OSB, MDF, etc.). Daca este cazul solicitati explicatii si consultanta tehnica cu referire la constructia ce trebuie ignifugata.

Agrement tehnic - solutie ignifuga pentru lemn

Certificat de inregistrare a marcii SETISTOP-S la OSIM Brevet de inventie a marcii SETISTOP-S (solutie ignifuga) la OSIM

ATENTIE!!!

    FOCUL ESTE UNEORI UN DUSMAN NECRUTATOR AL OMULUI SI AL BUNURILOR SALE. IGNORAREA FORTEI ACESTUIA, ATUNCI CAND EXISTA MIJLOACE DE PREVENIRE, NU POATE FI JUSTIFICATA CU ARGUMENTE DE GENUL: "MIE NU MI SE POATE INTAMPLA" SAU "BANI CHELTUITI FARA ROST".

    IN ANUL 2013, IN POPESTI-LEORDENI, LOCALITATE LIMITROFA CAPITALEI BUCURESTI, UN INCENDIU DEVASTATOR A DISTRUS 40 DE APARTAMENTE LA MANSARDA UNUI BLOC NOU. DUPA VITEZA DE PROPAGARE A INCENDIULUI SI AMPLOAREA DISTRUGERILOR STRUCTURILE DIN LEMN SI OSB ALE ACESTUIA NU AU FOST IGNIFUGATE. LEGEA OBLIGA ATAT PE PROIECTANT CAT SI PE CONSTRUCTOR SA PREVADA SI SA EXECUTE LUCRARILE DE IGNIFUGARE CU PRODUSE CERTIFICATE DE CATRE "CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATE LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA-CNSIPC" BUCURESTI.

    ATENTIE!!! NU CUMPARATI PRODUSE NECERTIFICATE SAU PRODUSE CE POARTA INSCRIPTIONAREA: "GATA DILUAT PENTRU APLICARE".

    IGNIFUGAREA UNEI CASE COSTA INTRE 0,5...3% DIN VALOAREA ACESTUIA IN FUNCTIE DE VOLUMUL MATERIALULUI LEMNOS UTILIZAT SI CONDITIILE DE EXECUTARE A LUCRARILOR , IN REGIE PROPRIE SAU CU O FIRMA SPECIALIZATA.

    S.C. SETICO SRL TIMISOARA, PRODUCE UN IGNIFUGANT PERFORMANT SI COLABOREAZA CU NUMEROASE FIRME SPECIALIZATE DIN TARA CARE EXECUTA CONSTRUCTII DIN LEMN SI LUCRARI DE IGNIFUGARE. INDEMNAM PE ACEASTA CALE ADMINISTRATIILE BLOCURILOR CARE SE MANSARDEAZA SA NU FACA NICIUN RABAT CU REFERIRE LA EXECUTAREA LUCRARILOR DE IGNIFUGARE ALE MANSARDELOR. PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI CONTACTA DIRECT SPECIALISTII S.C.SETICO SRL (chemical_florio@yahoo.com; Tel. 0723.346.035, 0729.051.947, 0770.129.535)SI RUBRICA "INFORMATII" A PAGINII INTERNET: www.setico.ro.

Stimati clienti, in interesul sigurantei dumneavoastra si a familiei va recomandam urmatoarele:


1). Nu cumparati solutii de ignifugare fara a primi documentatia de clasificare a produsului:"CLASIFICAREA CONFORM STANDARDULUI SR EN 13501-1+A1/2010-REACTIA LA FOC";

2). EVITATI SA CUMPARATI PRODSELE INSCRIPTIONATE: "GATA DILUAT PENTRU UTILIZARE", acestea nu sunt conforme cu specificatia tehnica aprobata de organul de certificare CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATE LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA-Bucuresti. Puteti verifica cel mai simplu densitatea solutiei astfel: cantariti o sticla de 1 litru cu produs si daca greutatea acestui volum nu corespunde (este mai mica) fata de densitatea din documentul de certificare aveti toate sansele sa cumparati un produs "NECONFORM" cu toate riscurile de rigoare.
Ignifugant pentru lemn, anticarie si antimucegai     SETISTOP-S - ignifugant si insectofungicid pentru lemn;
Au fost testate intre 400 si 500 seturi/an de epruvete aferente unor obiective ingnifugate: constructii civile si industriale, de catre laboratoarele acreditate. Toate probele s-au incadrat in parametrii de performanta ai standardului national SR 652/2009 - "Determinarea eficacitatii ignifugarii".

     Produsul SETISTOP-S NU CONTINE substante care prin expunerea la flacara unui incediu, ar putea degaja gaze toxice.Substantele sunt stabile pana la temperatura de cca 1500 grade Celsius. Temperatura maxima care poate fi atinsa intr-un incediu generat de arderea lemnului este de cca 850 grade Celsius.Substantele toxice care se pot degaja prin descompunerea altor tipuri de antipirene pot fi:oxizii de azot si fosfor,acidul clorhidric sau bromhidric,gaze cu efecte axfixiante.


     Domeniu de utilizare a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn UTILIZARE  detalii despre utilizarea ignifugantului pentru lemn, SETISTOP-S

     Domeniu de utilizare a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Compozitie: SETISTOP-S este un produs pe baza de apa, silicati , formiati si gel de silice.

     Utilizarea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Utilizari: Tratarea antifoc (ignifugare), anticarie si antimucegai a structurilor din lemnul de brad/conifere si derivate din lemn ca OSB respectiv MDF,aflate in interiorul cladirilor.

     Modul de utilizare a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Modul de utilizare: Suportul din lemn sau derivate din lemn se va curata in prealabil de praf, coji sau de resturile exfoliate ale ignifugarilor anterioare. Se ignifugheaza suportul prin pensulare sau pulverizare sau imersie cu solutia SETISTOP-S, concentrata sau diluata cu apa in raport volumetric de 1:1.Se aplica 2 sau 3 straturi successive in acord cu scopul propus descris in MANUALUL DE UTILIZARE SI INTRETINERE. Umiditatea maxima admisa a suportului este de 18%, iar umiditatea atmosferica de 70%. Documentul este transmis fiecarui beneficiar sau potential beneficiar.
ATENTIE: A NU SE STROPI STICLA, TIGLA CERAMICA, GRESIA SI FAIANTA PENTRU CA SE CURATA DIFICIL!

     Domeniu de actiune a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn MODUL DE ACTIUNE: SETISTOP-S reactioneaza chimic cu grupele hidroxilice celulozice ale lemnului pe care le blocheaza partial retardand deschiderea si aprinderea acestuia. De asemenea, particulele coloidale de oxizi anorganici si sarurile hidrosolubile din compozitia ignifugantului au efect de antipirene. Termoprotectia lemnului este asigurata si de silicatii insolubili care se descompun la temperaturi de peste 1500 grade Celsius. Prin tratarea lemnului cu SETISTOP-S se realizeaza in porii lemnului, intre fibrele celulozice o structura cu duritate comparabila cu a sticlei ceea ce ii asigura protectie impotriva insectelor xilofage (carii). De asemenea, caracterul puternic bazic si unii anioni - bazele conjugate protejeaza lemnul impotriva carilor si mucegaiurilor. SETISTOP-S are efect antimucegai (fara sa contina insecticide daunatoare omului) datorita unor baze conjugate cu efect antifungic si bacteriostatic.

     Cum se depoziteaza Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn? DEPOZITAREA:    se face in ambalaje inchise etans, la temperaturi cuprinse intre -10 grade Celsius si +45 grade Celsius.

     Caracteristicile tehnice ale produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn CARACTERISTICI TEHNICE  detalii despre caracteristicile tehnice ale ignifugantului pentru lemn, SETISTOP-S

     Aspectul produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Aspect: lichid vascos, opalescent;

     Culoarea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Culoare: incolor / gri deschis;

     Densitatea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Densitate, la 20 grade Celsius: 1,45 +/- 0,05 g/cm3;

     Consumul specific al produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Consum specific: 0,275 kg/m2;

     Valoarea pH a produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Valoare pH: 12 +/- 1,5;

     Toxicitatea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Toxicitate: NU este toxic;

     Inflamabilitatea produsului Setistop-S - ignifugant anticarie si antimucegai pentru lemn Inflamabilitate: NU are;

Observatie      Observatie: SETISTOP-S NU este clasificat ca produs periculos conform HG 937/2010, iar termenul de valabilitate este de 12 luni de la data fabricatiei.
Observatie      Firmele de constructii, noii clienti, primesc mostre de produse cu care se pot executa lucrari de mici dimensiuni pentru probarea calitatii produselor oferite.
Observatie      Produsele se livreaza in 24 ore prin firme de curierat rapid sau in 48 de ore prin firma de transport tip "cargo".
Observatie      Pentru clientii persoane fizice care si-au executat in "regie proprie  lucrarea de ignifugare a casei proprii, le oferim posibilitatea de a testa personal  rezultatele muncii  in laboratorul nostru fara nicio cheltuiala, cooptandu-i in programele noastre de cercetare stiintifica.     Observatie  Produsul SETISTOP-S este clasificat suplimentar de catre Centrul National pentru Securitate si Protectie Civila, Bucuresti, conform normelor europene in domeniu:

 • SR EN 13501 - 1/2008 SR EN 13501 - 1/2008;
 • SR EN ISO 11925 - 2:2002/C91/2007 SR EN ISO 11925 - 2:2002/C91/2007;
 • SR EN 13823/2004 SR EN 13823/2004;Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S    Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S

Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S, capacitatea maxima de productie: 28 tone/zi. Proiect SETICO/Dipl.ing.chim. Florita Serban, cercet.stiint.princ.gradul I, inventorul ignifugantului SETISTOP-S. Lucrare executata de catre S.C. MICRO ALCALIN SRL Timisoara, ing. Ioan Bura. [mai jos, poza stanga]

Instalatia industriala pentru fabricarea produsului SETISTOP-S    Instalatia pentru studiul ignifugarii lemnului

Instalatia pentru studiul ignifugarii lemnului utilizand procedeul impregnarii prin imersia sub presiune a epruvetelor/profilelor din lemn standardizate. Proiect SETICO/Dipl.ing.chim. Florita Serban, cercet.stiint.princ.gradul I, inventatorul ignifugantului SETISTOP-S. Lucrare executata de atelierul mecanic al S.C.AZUR S.A. Timisoara. [mai jos, poza dreapta]De ce aveti nevoie pentru ignifugantul pentru lemn, SETISTOP-S


Ignifugantul SETISTOP-S

        Produsul se ambaleaza in:
-Canistre PE: 16 kg si 31 kg;
-Galeti PE sau PP autosigilante: 1,5 kg , 16 kg ,25 kg , 28 kg;
-Butoaie PE cu capacitate de 70 kg;
-Butoaie din tabla sau PE cu capacitatea maxima de 250 kg;
-Ambalaje aduse de client;


Untitled Document