Untitled Document
Acasa » SETISTOP-S - solutie ignifuga pentru lemn antimucegai si anti carii de lemn

Solutie ignifuga SETISTOP-S - stop foc, mucegai si carii de lemn

Descriere:
Solutie ignifuga Setistop te protejeaza de foc, mucegai, carii de lemn, rozatoare si se foloseste ca tratament impotriva focului pentru constructii din lemn de brad, osb, mdf, pal de la case din lemn, panouri sandwich fiind agentul ignifug cu cea mai inalta clasa de combustibilitate, C1.
SOLUTIE IGNIFUGA SETISTOP-S pentru lemn protejeaza contra actiunii focului avand proprietati antimucegai si anti carii de lemn.. Setistop-S - solutie ignifuga brevetata la OSIM este disponibila in ambalaje de 31 Kg, 28 Kg, 16 Kg, 4 Kg si tine cont de clasa de combustibilitate (standard national), respectiv clasa de reactie la foc (standard UE). Solutia ignifuga Setistop-S se gaseste si in supermarketurile de profil: Dedeman, Praktiker, Leroy Merlin, ...

De ce o solutie ignifuga cu proprietati antimucegai si anticarii ?

Solutie ignifugare lemn Setistop-S este tratamentul ideal pentru case din lemn, panouri sandwich, osb, mdf, pal, care eradicheaza carii din lemn, antimucegai, ...
O solutie ignifuga de calitate superioara (Setistop-S) dispune si de proprietati complementare: insecticide si fungicide. De aceea, solutia de ignifugare lemn, Setistop-S, este cautata si ca si drept solutie ignifuga antimucegai cat si ca si solutie ignifuga anticarii. O solutie ignifuga se aplica, la peste +5 grade Celsius (recomandabil).

SOLUTIA IGNIFUGA Setistop-S (marca Setico) este un produs lichid destinat peliculizarii suprafetelor, pentru asigurarea protectiei impotriva focului materialelor care intra in componenta unor constructii civile, industriale sau agro-industriale. Solutia ignifuga se aplica de regula in doua sau mai multe straturi prin printr-unul din procedeele: pensulare, pulverizare sau imersie. Intervalul de timp intre aplicarile succesive este conditionat de uscarea stratului anterior, fenomen influentat de temperatura mediului ambiant. O solutie ignifuga de calitate superioara dispune, de regula, si de proprietati insecticide (anticarie), respectiv fungicide, datorita continutului unor substante numite generic "biocide". Biocidele clasice au efecte limitate in timp si pot provoca alergii locatarilor. SETISTOP-S are in compozitie un sistem insecto-fungicid cu actiune permanenta, fara a afecta in vreun fel sanatatea locatarilor. Citeste articolul integral despre solutia ignifuga
MODALITATI DE AMBALARE ale ignifugantului SETISTOP-S

Canistre PE de:
16 kg si 31 kg;

    Galeti PE sau PP autosigilante:
1,5kg, 4Kg, 16kg, 25kg, 28 kg;

    Butoaie PE cu capacitate
de 70 kg;


    Butoaie din tabla sau PE:
capacitatea maxima 250 kg;


Comanda acum solutia ignifuga Setistop-S:

Telefon:
Comanda solutie ignifuga la telefon − Serban Florita 0723.346.035 − (ing. Serban Florita)
Comanda solutie ignifuga la telefon − Corina Florita 0729.051.947 − (ing. Corina Florita)
Comanda solutie ignifuga la telefon − Roberto Lasso 0770.129.535 − (ing. Roberto Lasso)

sau

Email:
chemical_florio@yahoo.com
Cumpara solutie ignifuga Setistop-S

INFORMATII CU PRIVIRE LA COSTUL SOLUTIEI IGNIFUGE SETISTOP-S

Noul Agrement Tehnic al solutiei ignifuge Setistop-S dispune de mai multe formulari in functie de clasa de combustibilitate impusa de proiect. Consumul specific diferentiat determina preturi diferite/m.p., in functie de clasa de combustibilitate (standard national) sau in functie de clasa de reactie la foc (standard european):
Nr. crt. Tip suport Numar straturi aplicate Clasa de combustibilitate
(standard national)
Clasa de reactie la foc
(standard UE)
Consum specific
(Kg/m.p.)
Costul/m.p
(Lei, max)
1. Lemn brad 2 str. concentrat C1 B-s2,d0 0,66 3,30
2. OSB 2 str. concentrat C1 B-s1,d0 0,52 2,60
3. Lemn brad 2 str. diluat cu apa
rap. volumetric 1:1
C2 C-s1,d0, C-s2,d0 0,275 ... 0,31 1,375 ...1.55
4. OSB 3 str. diluat cu apa
rap. volumetric 1:1
C2 C-s2,d0 0,34 1,70
5. MDF 3 str.diluat cu apa C3 D-s2,d0 0,29 1,45
Preturile au fost actualizate la data de 08 februarie 2018. Preturile nu includ ambalajele si transportul solutiei ignifuge.
informatii clienti solutie ignifuga NOTA: Peste 90% din lucrarile de ignifigare se executa perspectiv in formularea C2 respectiv C-s1,d0 si C-s2,d0.
Formularea C1 se solicita pentru lucrari speciale.
Consultati inscrisurile din proiect cu privire la scenariul la foc. Va trebui sa va conformati exigentei din proiect cu referire la clasa de combustibilitate
Aceste informatii sunt inscrise si pe eticheta produsului Setistop-S.
Agrement tehnic - solutie ignifuga pentru lemn AGREMENTUL TEHNIC nr. 001SC - 03/352 - 2018 (valabil pana in anul 2021) reprezinta prelungirea AGREMENTULUI TEHNIC Nr. 001SC-03/324-2015, completat cu rapoartele de incercare referitoare la proprietatile insecto-fungicide, eliberate de catre S.C. QUALITY CERT S.A. Bucuresti in trim II al anului 2018. Domeniile de utilizare din punct de vedere PSI raman neschimbate. Agrementul defineste performantele produselor de ignifugare si domeniile de utilizare. In cazul cand sunteti interesati de achizitionarea unui astfel de produs, solictati furnizorului/producatorului AGREMENTUL TEHNIC in integralitate. Din datele publicate puteti sa luati o decizie, daca produsul raspunde cerintelor capitolului "scenariul la foc" din proiectele aferente constructiei pe care urmeaza sa o realizati sau sa o restaurati. Aceasta, atat sub aspectul nivelului de performanta conform standardelor europene/nationale cat si cu referire la compatibilitatea cu anumite structuri din lemn sau derivate (OSB, MDF, etc.). Daca este cazul, solicitati explicatii si consultanta tehnica cu referire la constructia ce trebuie ignifugata. Vezi Agrementul Tehnic pentru solutia ignifuga Setistop-S in format PDF
Certificat de inregistrare a marcii SETISTOP-S la OSIM Brevet de inventie al marcii SETISTOP-S la OSIM

RECOMANDARI ADRESATE PERSOANELOR INTERESATE PENTRU CUMPARAREA UNUI PRODUS DE IGNIFUGARE

• (1). Verificati daca produsul dispune de AGREMENT TEHNIC in termenul de valabilitate. Este dreptul dumneavoastra si obligatia vanzatorului sa vi-l puna la dispozitie in integralitate, printat sau in format electronic;
• (2). AGREMENTUL TEHNIC va da informatii esentiale cu referire la:
• (2.1). Daca produsul se poate utiliza pentru ignifugarea materialului pe care doriti sa-l tratati: lemn, OSB, MDF, etc.
• (2.2). Nivelul de performanta privind comportarea la foc si daca acesta raspunde exigentelor proiectului dumneavoastra, capitolul "Scenariu la foc";
• (2.3). Conditiile de aplicare pe suprafata suportului:
• (2.3.1). Temperatura la care trebuie preparata solutia, de regula apoasa. Daca nu puteti realiza practic conditiile deosebite (Exemplu: 40 ... 70°C), si preparati solutia la temperaturi mai scazute, exista riscul ca substanta activa sa nu se dizolve decat partial in apa si astfel concentratia acesteia este mai scazuta, avand ca efect scaderea eficacitatii ignifugarii;
• (2.3.2). Numarul de straturi aplicate, de regula 2 ... 4 straturi sau uneori mai multe si daca pretul produsului plus manopera corespunde bugetului dumneavoastra.
• (2.3.3). Pretul produsului de ignifugare este relevant doar daca puteti fi informati in legatura cu costul pentru tratarea a 1 m.p. suprafata.
Exemplificam:
• (a). Daca un produs ambalat la 10 Kg costa 100 lei iar consumul specific este de 0,2 Kg/m.p. (inscris in AGREMENT TEHNIC), atunci tratarea unui metru patrat de suprafata va costa: 100 lei : 10 Kg x 0,2 Kg/m.p. = 2 lei/m.p.
• ( b). Daca un alt produs ambalat in aceleasi conditii, adica 10 Kg costa 30 lei dar consumul specific este de 0,8 Kg/m.p. rezulta: 30 lei : 10 Kg x 0,8 Kg/m.p. = 2,4 lei/m.p. adica mai scump, deci pretul unui ambalaj nu este relevant.
Rationamentul este valabil daca ambele produse comerciale au acelasi nivel de performanta privind comportarea la foc, conform AGREMENTULUI TEHNIC al fiecaruia dintre produse.
• (3). Solicitati documentul "FISA TEHNICA DE SECURITATE" a produsului, care va da informatii esentiale, privind toxicitatea acestuia: in timpul aplicarii pe suprafata suportului, pe durata utilizarii constructiei si in cazul expunerii la foc cu referire la gazele, uneori deosebit de toxice, ce pot rezulta in cazul expunerii la foc a structurilor tratate. Aceasta are un format unic cu 16 articole, valabil in UE, SUA, Japonia, China, India, etc. Orice alt format este in dezacord cu legislatia UE valabila si pentru Romania.
Va recomandam pentru mai multe detalii sa contactati producatorul sau distribuitorul (Nume, adresa, telefon de contact inscris obligatoriu pe eticheta produsului).
• (4). S.C.SETICO SRL Timisoara, producator al solutiei ignifuge SETISTOP-S va sta la dispozitie cu consultanta gratuita de specialitate privind orice informatie referitoare la acesta, indiferent daca achizitionati sau nu produsul. Din respect pentru alti producatori nu oferim niciun fel de comentarii privind produsele acestora.

Atentie, pericol foc ATENTIE!!! Focul este uneori un dusman necrutator al omului si al bunurilor sale. ignorarea fortei acestuia, atunci cand exista mijloace de prevenire, nu poate fi justificata cu argumente de genul: "MIE NU MI SE POATE INTAMPLA" sau
"BANI CHELTUITI FARA ROST".

    In anul 2013, in Popesti-Leordeni (localitate limitrofa capitalei Bucuresti), un incendiu devastator a distrus 40 de apartamente la mansarda unui bloc nou. Dupa viteza de propagare a incendiului si amploarea distrugerilor structurile din lemn si osb ale acestuia nu au fost ignifugate. Legea obliga atat pe proiectant cat si pe constructor sa prevada si sa execute lucrarile de ignifugare cu produse certificate de catre "Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila − "CNSIPC" Bucuresti. .
Observatie ATENTIE!!! NU CUMPARATI PRODUSE NECERTIFICATE SAU PRODUSE CE POARTA INSCRIPTIONAREA: "GATA DILUAT PENTRU APLICARE"

     Ignifugarea unei case costa intre 0,5..3% din valoarea acestuia, in functie de volumul materialului lemnos utilizat si conditiile de executare a lucrarilor, in regie proprie sau cu o firma specializata.

    S.C. SETICO SRL din TIMISOARA, produce o solutie ignifuga performanta si colaboreaza cu numeroase firme specializate din tara care executa constructii din lemn si lucrari de ignifugare. Indemnam pe aceasta cale administratiile blocurilor care se mansardeaza sa nu faca niciun rabat cu referire la executarea lucrarilor de ignifugare ale mansardelor. Pentru informatii suplimentare puteti contacta direct specialistii S.C. SETICO SRL (chemical_florio@yahoo.com; Tel. 0723.346.035, / 0729.051.947, / 0770.129.535) si sectiunea "INFORMATII" a site-ului: www.setico.ro.

Observatie Stimati clienti, in interesul sigurantei dumneavoastra si a familiei va recomandam urmatoarele: ↓

1). NU CUMPARATI solutii de ignifugare fara a primi documentatia de clasificare a produsului: " CLASIFICAREA CONFORM STANDARDULUI SR EN 13501-1+A1/2010 − REACTIA LA FOC".

2). EVITATI SA CUMPARATI PRODUSELE INSCRIPTIONATE: " GATA DILUAT PENTRU UTILIZARE " , acestea nu sunt conforme cu specificatia tehnica aprobata de organul de certificare CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATE LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA − Bucuresti. Puteti verifica cel mai simplu densitatea solutiei astfel: cantariti o sticla de 1 litru cu produs si daca greutatea acestui volum nu corespunde (este mai mica) fata de densitatea din documentul de certificare aveti toate sansele sa cumparati un produs " NECONFORM " cu toate riscurile de rigoare.

ASPECTE TEHNICE - solutie ignifuga Setistop-S

1. UTILIZARE

a) Compozitie: Solutia ignifuga SETISTOP-S este un produs pe baza de apa, silicati, formiati si gel de silice.

b) Utilizari: Tratarea antifoc (ignifugare) anticarie si antimucegai, a structurilor din lemnul de brad/conifere si derivate din lemn ca OSB, respectiv MDF, aflate in interiorul cladirilor.

c) Modul de utilizare: Suportul din lemn sau derivate din lemn se va curata in prealabil de praf, coji sau de resturile exfoliate ale ignifugarilor anterioare. Se ignifugheaza suportul prin pensulare sau pulverizare sau imersie cu solutia ignifuga SETISTOP-S, concentrata sau diluata cu apa in raport volumetric de 1:1. Se aplica 2 sau 3 straturi successive in acord cu scopul propus descris in MANUALUL DE UTILIZARE SI INTRETINERE. Umiditatea maxima admisa a suportului este de 18%, iar umiditatea atmosferica de 70%. Documentul este transmis fiecarui beneficiar sau potential beneficiar.
Observatie   ATENTIE: A NU SE STROPI STICLA, TIGLA CERAMICA, GRESIA SI FAIANTA PENTRU CA SE CURATA DIFICIL!

2. MODUL DE ACTIUNE:
Solutia ignifuga SETISTOP-S reactioneaza chimic cu grupele hidroxilice celulozice ale lemnului pe care le blocheaza partial retardand deschiderea si aprinderea acestuia. De asemenea, particulele coloidale de oxizi anorganici si sarurile hidrosolubile din compozitia ignifugantului au efect de antipirene. Termoprotectia lemnului este asigurata si de silicatii insolubili care se descompun la temperaturi de peste 1500 grade Celsius. Prin tratarea lemnului cu solutia ignifuga SETISTOP-S se realizeaza in porii lemnului, intre fibrele celulozice o structura cu duritate comparabila cu a sticlei ceea ce ii asigura protectie impotriva insectelor xilofage (carii). De asemenea, caracterul puternic bazic si unii anioni − bazele conjugate protejeaza lemnul impotriva carilor si mucegaiurilor. Solutia ignifuga SETISTOP-S are efect antimucegai (fara sa contina insecticide daunatoare omului) datorita unor baze conjugate cu efect antifungic si bacteriostatic.

3. DEPOZITAREA:     se face in ambalaje inchise etans, la temperaturi cuprinse intre -10 grade Celsius si +45 grade Celsius.

4. CARACTERISTICI TEHNICE:

a) Aspect: lichid vascos, opalescent;
b) Culoare: incolor / gri deschis;
c) Densitate, la 20 grade Celsius: 1,45 +/- 0,05 g/cm3;
d) Consum specific: in functie de natura suportului si nivelul de performanta la foc: 0,275 - 0,660 Kg/m.p.;
e) Valoare pH: 12 +/- 1,5;
f) Toxicitate: NU este toxic;
g) Inflamabilitate: NU are;

Observatie      Observatie: Solutia ignifuga SETISTOP-S NU CONTINE substante care prin expunerea la flacara unui incediu, ar putea degaja gaze toxice.Substantele sunt stabile pana la temperatura de cca 1500 grade Celsius. Temperatura maxima care poate fi atinsa intr-un incediu generat de arderea lemnului este de cca. 850 grade Celsius. Substantele toxice care se pot degaja prin descompunerea altor tipuri de antipirene pot fi: oxizii de azot si fosfor, acidul clorhidric sau bromhidric, gaze cu efecte axfixiante.Instalatia industriala pentru fabricarea solutiei ignifuge

Instalatia industriala pentru fabricarea solutiei ignifuge SETISTOP-S [mai jos, poza stanga], capacitatea maxima de productie: 28 tone/zi. Proiect SETICO/Dipl.ing.chim. Florita Serban, cercet.stiint.princ.gradul I, inventatorul solutiei ignifuge SETISTOP-S. Lucrare executata de catre S.C. MICRO ALCALIN SRL Timisoara, ing. Ioan Bura.
Instalatia pentru studiul ignifugarii lemnului

Instalatia pentru studiul ignifugarii lemnului [mai jos, poza dreapta] utilizand procedeul impregnarii prin imersia sub presiune a epruvetelor/profilelor din lemn standardizate. Proiect SETICO/Dipl.ing.chim. Florita Serban, cercet.stiint.princ.gradul I, inventatorul solutiei ignifuge SETISTOP-S. Lucrare executata de atelierul mecanic al S.C. AZUR S.A. Timisoara.
informatii clienti solutie ignifuga      Observatie: Solutia ignifuga SETISTOP-S este clasificata suplimentar de catre Centrul National pentru Securitate si Protectie Civila, Bucuresti, conform normelor europene in domeniu: SR EN 13501 - 1/2008; SR EN ISO 11925 - 2:2002/C91/2007; SR EN 13823/2004;
informatii clienti solutie ignifuga Observatie: Solutia ignifuga SETISTOP-S NU este clasificata ca produs periculos conform HG 937/2010, iar termenul de valabilitate este de 12 luni de la data fabricatiei.
informatii clienti solutie ignifuga Firmele de constructii, noii clienti, primesc mostre de produse cu care se pot executa lucrari de mici dimensiuni pentru probarea calitatii produselor oferite.
informatii clienti solutie ignifuga Produsele se livreaza in 24 ore prin firme de curierat rapid sau in 48 de ore prin firma de transport tip "cargo".
informatii clienti solutie ignifuga Pentru clientii persoane fizice care si-au executat in " regie proprie   lucrarea de ignifugare a casei proprii, le oferim posibilitatea de a testa personal   rezultatele muncii   in laboratorul nostru fara nicio cheltuiala, cooptandu-i in programele noastre de cercetare stiintifica.

PARERILE CLIENTILOR


De mai bine de 14 ani colaboram cu Setico.
Mereu ne-au trimis produsele in timpul solicitat.


IGNISERV
Arad, ROMANIA
Untitled Document