PRODUSE ☰ MENIU ☰ SETICO Setico - producator solutie ignifugare lemn Noi va protejam de foc, apa si inghet! Acasa Despre SETICO Certificari Blog Contact
Email seticochemical_florio@yahoo.com Telefon setico 0723.346.035 • 0729.051.947 • 0770.129.535
SETISTOP-TEX - solutie ignifuga pentru lemn de interior

SETISTOP-TEX - solutie ignifugare textile

Solutie ignifugare pentru lemn de interiorAgent de ignifugare si insectofungicid sub forma unei solutii apoase.

Fisa Tehnica beton timisoara Fisa tehnica [PDF]

SETISTOP-TEX este solutie ignifugare textile fiind optiunea ideala pentru aplicarea pe:

solutie ignifuga materiale textile din bumbac
Materiale textile - bumbac
Agent ignifug textile din in si canepa
Textile din canepa / in
Ignifugare materiale sintetice
Materiale textile in amestec
(maxim 45% sintetice)
CUPRINS sectiune produs: SETISTOP-TEX (solutie ignifuga pentru textile)

Ce este SETISTOP-TEX, solutie ignifugare textile

Agent de ignifugare si insectofungicid sub forma unei solutii apoase cu continut de antipirene pe baza de fosfati si polifosfati de amoniu sau poliamoniu, carbodiamida poliborati alcalini, halogenuri alcaline cu masa moleculara scazuta, catalizator „denox”, substante nanometrice dispersoare de lumina pentru eliminarea sau estomparea efectului de patare, destinat ignifugarii materialelor textile (bumbac, in, canepa, lana) sau a tesaturilor cu amestec de fibre naturale si fibre sintetice in care continutul de fibre sintetice sa fie de maximum 45%.

Pentru alte compozitii necunoscute, se va testa in prealabil materialul la producatorul SETISTOP-TEX.
Testarea epruvetelor pentru determinarea exacta a consumului specific si a comportarii la foc se face gratuit! Beneficiarul obtine informatia privind comportamentul la foc, fiind sigur ca lucrarea de ignifugare va fi valida. Validarea acesteia se face de catre OMNITEST LABORATOR Bucuresti, institutie acreditata RENAR, pentru acest tip de incercari.

Modalitati de ambalareAmbalare − SETISTOP-TEX: Ambalare solutie ignifugare textile SETISTOP-TEX

Canistre PE /Galeti PE autosigilante de:
20 L / 10 L / 5 L ;

Unde se gaseste SETISTOP-TEX ?

SETISTOP-TEX - solutie ignifugare textile este produsa de noi, SC SETICO SRL din Timisoara. Pentru a putea comanda acest produs va rugam sa ne contactati in prealabil.

Aspecte tehnice SETISTOP-TEX

UTILIZARE
Compozitie: Agent de ignifugare si insectofungicid sub forma unei solutii apoase cu continut de antipirene pe baza de fosfati si polifosfati de amoniu sau poliamoniu, carbodiamida poliborati alcalini
Mod de utilizare: Se utilizeaza pentru impregnarea materialelor textile prin pulverizare sau imersie la presiune atmosferica (min. 5 minute/strat), in doua straturi succesive la interval de 24 ore.

Materialele textile se vor lasa in pozitie suspendata, fara stoarcere prealabila, pentru scurgerea solutiei excedentare care se poate colecta si reutiliza. Materialele textile astfel tratate nu se vor spala intrucat eficacitatea ignifugarii va fi diminuata prin solubilizarea in apa de spalare a unei fractiuni din antipirene.

Dupa spalare se va proceda la refacerea tratamentului in conditii similare. Solutia se utilizeaza ca atare, fara diluarea cu apa. Pentru materialele textile mai vechi se recomanda aspirarea acestora sau spalarea pentru indepartarea prafului sau a altor depuneri.
APLICARE:
Pulverizarea in doua straturi la interval de 24 ore sau imersie in solutie timp de min. 5 miute/strat, urmata scurgerea solutiei de pe materialul textil intins in pozitie verticala, de preferinta in baia de imersie, fara stoarcere prealabila.

NOTA:

Pentru materialele textile cu compozitie necunoscuta solicitantul se va adresa producatorului, furnizand mostre de material textil in scopul evaluarii posibilitatii de ignifugare, a modului de realizare a tratamentului (pulverizare, imersie, numar straturi si consum specific). Serviciul este gratuit.

PROTECTIA MUNCII:
Echipament de protectie, manusi de cauciuc, ochelari de protectie, salopeta, casca/sapca de protectie, bocanci din piele sau cizme din cauciuc. Produsul este iritant la contactul cu pielea si ochii. Pe durata ignifugarii se recomanda ventilarea naturala a spatiului in care se face lucrarea. In cazul aplicarii prin pulverizare se va resimti un miros slab de amoniac.
PROTECTIA MEDIULUI:
Se va evita stropirea accidentala a plantelor, animalelor sau deversarea acestuia pe sol sau in reteaua de canalizare municipala.
DEPOZITAREA:
Solutie ignifugare pentru textile, SETISTOP-TEX, se pastreaza in ambalajele originale la temperaturi cuprinse intre -10° Celsius si +35° Celsius.
CARACTERISTICI TEHNICE
Aspect: solutie apoasa avand culoare incolora/slab galbuie;
Concentratie antipirene(%gr): min.16%;
Valoarea pH-ului (sol. 17%): 8-9 unitati;
Densitatea (kg/litru): 1,04 - 1,05;
Temperatura de congelare: -10° Celsius ... -12° Celsius;
Substante insolubile in apa: max. 0,2%;
Numar straturi aplicate: minimum 2;
Aplicarea prin imersia materialului textil in solutie (durata imersie): minimum 5 minute;
Temperatura de aplicare: peste +0° Celsius;
Consum specific (functie de procedeul aplicat):
  • Panza bumbac 100% grosime 1,5 mm: ................................................................................... 350 - 400 g/m2
  • Panza bumbac 100% grosime 1,5 mm: .................................................................................. 250 - 300 g/m2
  • Stofa (67% lana, 33% poliester), gros. 0,5 mm: .................................................................. max. 200 g/m2
  • Catifea pentru draperii si cortine: ........................................................................................... pana la 600 g/m2
  • Mocheta (in functie de grosime, densitate si compozitie): ........................................... 1000 - 2000 g/m2

NOTA:

Pierderile de solutie, prin scurgere, fara recuperarea acesteia pot atinge pana la 50% din consumul specific. Aceasta, in cazul aplicarii produsului pe suprafata materialelor textile suspendate. Recomandam colectarea scurgerilor in vase asezate sub nivelul bazei materialului si reutilizarea solutiei.

RECOMANDARI:

Se vor respecta prevederile din fisa tehnica si cele din normele/normativele in vigoare cu referire la executarea lucrarilor de ignifugare.