PRODUSE ☰ MENIU ☰ SETICO Setico - producator solutie ignifugare lemn Noi va protejam de foc, apa si inghet! Acasa Despre SETICO Certificari Blog Contact
Email seticochemical_florio@yahoo.com Telefon setico 0723.346.035 • 0729.051.947 • 0770.129.535
SETISTOP-INC - solutie ignifuga pentru lemn de interior

SETISTOP-INC - solutie ignifuga de interior pentru lemn de conifere

Solutie ignifugare pentru lemn de interiorSolutie ignifuga dizolvabila in apa ce protejeaza lemnul de interior impotriva focului.

Fisa Tehnica beton timisoara Fisa tehnica [PDF]
Agrement tehnic - solutie ignifugare lemn de interior Agrement tehnic [PDF]

Rezultatele testelor la foc conform SR 652-2008-"Determinarea eficacitatii ignifugarii" recomanda utilizarea produsului asa cum a fost si in editia anterioara a Agrementului Tehnic. Totusi, pentru un lemn foarte uscat (umiditate sub 12%) as recomanda aplicarea a 3 straturi de solutie datorita absorbtiei avansate a solutiei. Aceasta adauga max. 30 gr/m.p.. substanta solida.

Noul Agrement Tehnic 001SC-03/363 - 2020, respectiv vechiul Agrement Tehnic 001SC-03/331 - 2017.

SETISTOP-INC este solutie ignifuga de interior fiind optiunea ideala pentru aplicarea pe:

Solutie ignifuga de interior pentru lemn de brad
Lemn de brad (conifere)
Lambriu lemn interior
Lambriu lemn
CUPRINS sectiune produs: SETISTOP-INC (solutie ignifuga pentru lemn de interior)

Ce este SETISTOP-INC, solutie ignifuga de interior pentru lemn

Agent de ignifugare cu proprietati insectofungice, pe baza de saruri de amoniu, tetraborat disodic si acid boric, caracterizat prin aceea ca aplicarea solutiei apoase pe suprafata lemnului nu modifica culoarea acestuia.

Se utilizeaza pentru aplicarea pe suprafate din lemn de conifere cu exigente estetice, aflate in interiorul constructiilor. Produsul cristalin se dizolva usor in apa, concentratia recomandata fiind de 22%.

Aplicarea solutiei se face in 2 sau 3 straturi succesive, la un interval de 24 ore, prin procedeele: pensulare, pulverizare sau imersie.

Modalitati de ambalareAmbalare − SETISTOP-INC: Ambalare solutie ignifugare lemn interior SETISTOP-INC

Galeti PE de: 10 Kg / 2,5 Kg ;

Unde se gaseste SETISTOP-INC ?

SETISTOP-INC - solutie ignifuga pentru lemn de interior este produsa de noi, SC SETICO SRL din Timisoara. Pentru a putea comanda acest produs va rugam sa ne contactati in prealabil.

Aspecte tehnice SETISTOP-INC

UTILIZARE
Compozitie: Agent de ignifugare cu proprietati insectofungice, pe baza de saruri de amoniu, tetraborat disodic si acid boric
Mod de utilizare: Se utilizeaza pentru aplicarea pe suprafate din lemn de conifere, aflate in interiorul constructiilor. Produsul cristalin se dizolva usor in apa, concentratia recomandata fiind de 22%. Aplicarea solutiei se face in 2 sau 3 straturi succesive, la un interval de 24 ore, prin procedeele: pensulare, pulverizare sau imersie.
APLICARE:
Produsul solid cristalin din intreg ambalajul se dizolva in apa cu ajutorul unui mixer cu turatie ridicata, preferabil atasat unei bormasini electrice. Proportia substantei solide in apa este de 22%. Astfel produsul dintrun ambalaj standard de 2,5 kg se dizolva sub agitare in 9 litri apa curata. Se obtine o solutie omogena incolora sau slab galbuie. Se aplica in 2 sau 3 straturi prin pensulare, pulverizare sau imersie la un interval de 24 ore. Cu cele 11,5 kg solutie se pot trata prin pulverizare in medie 31 m2 (2 straturi) sau 25 m2 (3 straturi) suprafata lemn de brad , cu umiditatea medie de 12,5%, incluzand si pierderile.
Produsul dintrun ambalaj standard de 10 kg se dizolva sub agitare in 36 litri apa curata sub agitare. Cu cele 46 kg solutie rezultata se pot trata, prin pulverizare cca 124 m.p. (2 straturi) sau 100 m.p. (3 straturi) suprafata lemn de brad, cu umiditatea medie de 12,5%, incluzand si pierderile.

Formula de calcul pentru alte tipuri de ambalaje, cu referire la cantitatea de apa in care se dizolva continutul ambalajului este:

Mapa = Msubstanta solida din ambalaj * 78:22 (kg)

NOTA:

Intodeauna se va dizolva intreaga cantitate de substanta solida dintr-un ambalaj, excedentul de suspensie putand fi pastrat ulterior in ambalaje etanse. Se poate aplica si prin 2 operatii de imersie succesive, la interval de min. 24 ore, durata unei operatiuni de imersie fiind de min. 1 ora.

PROTECTIA MUNCII:
Echipament de protectie manusi din cauciuc, ochelari de protectie, salopeta, casca/sapca de protectie , bocanci din piele sau cizme din cauciuc. Produsul este iritant la contactul cu ochii si pielea. Pe durata efectuarii operatiei de ignifugare prin pulverizare se recomanda ventilarea naturala a spatiului in care se executa lucrarea.
PROTECTIA MEDIULUI:
Se va evita stropirea accidentala a plantelor, animalelor sau deversarea acestuia pe sol sau in reteaua de canalizare municipala. La prepararea si utilizarea solutiei nu se obtin produse reziduale.
DEPOZITAREA:
Solutie ignifuga pentru lemn de interior, SETISTOP-INC, se pastreaza in ambalajele originale la temperaturi de pana la -10 ° Celsius. Solutiile apoase preparate se vor pastra de preferinta la temperaturi mai mici de + 40 ° Celsius, in ambalaje etanse.
CARACTERISTICI TEHNICE
Aspect: substanta cristalina alba – slab gri, granule 1 mm – max. 3 mm;
Densitate, in vrac: 0,85 – 0,90 Kg/litru;
Valoare pH(sol. 22%): 8,5 - 8,9
Substante insolubile in apa (%): max. 0,5
Consum specific mediu de substanta cristalina, lemn conifere cu umiditatea medie de 12,5%, 2 straturi:
  • Pensulare: .................................................................................... 60 - 80 g/m2
  • Pulverizare: .................................................................................. 70 - 90 g/m2
  • Imersie: ......................................................................................... 100 - 120 g/m2
Consum specific mediu de substanta cristalina, lemn de brad cu umiditatea medie de 12,5%, 3 straturi :
  • Pensulare: .................................................................................... 80 - 100 g/m2
  • Pulverizare: .................................................................................. 90 - 110 g/m2
Numar de straturi aplicat: 2 sau 3
Temperatura de aplicare: Peste +0 ° Celsius
Temperatura de congelare, sol. C=22%: -10 ... -12 ° Celsius

ATENTIE:

Producatorul SC SETICO SRL Timisoara ofera firmelor interesate, ca mostra, o cutie cu 2,5 Kg produs pentru testare. Livrarea prin curierat rapid este gratuita.

RECOMANDARI:

Se vor respecta prevederile din fisa tehnica si cele din normele/normativele in vigoare cu referire la executarea lucrarilor de ignifugare.