PRODUSE ☰ MENIU ☰ SETICO Setico - producator solutie ignifugare lemn de interior Noi va protejam de foc, apa si inghet! Acasa Despre SETICO Certificari Blog Contact
Email seticochemical_florio@yahoo.com Telefon setico 0723.346.035 • 0729.051.947 • 0770.129.535
accelerator priza, solutie anti inghet beton, mortar, ciment

SETIBET-S - accelerator de priza si solutie anti inghet pentru beton si mortar din ciment Portland

accelerator priza betonSETIBET-S contine sisteme redox de protectie la coroziune a armaturilor de fier beton.

Fisa Tehnica setibet Fisa tehnica [PDF]

Date Tehnice pentru solutie anti inghetDate tehnice [PDF]

Recomandari pentru SETIBET-SRecomandari

SETIBET-S este optiunea ideala pentru aplicarea pe:

solutie anti inghet beton timisoara
Beton
Accelerator priza mortar
Mortar
Solutie anti inghet ciment
Ciment
CUPRINS sectiune produs: SETIBET-S

Ce este SETIBET-S − accelerator de priza si solutie anti inghet pentru beton si mortar din ciment

Accelerator de priza si anti inghet este denumirea generica pentru produsele care, inglobate in apa de preparare a mortarelor sau betoanelor permite punerea in opera a acestora la temperature scazute de pana la -15 ° Celsius. "Produsul nu are actiune coroziva asupra armaturilor din otel ale betonului armat".

Produsele de tip accelerator de priza si antiinghet sunt substante hidrosolubile cu structura ionica avand proprietati crioscopice (coboara temperatura de inghetare a apei) care se introduc in apa de preparare a mortarului sau betonului. Proportia substantei accelerator de priza si antiinghet este in mod uzual cuprinsa intre 1% si 3% fata de cimentul din compozitia mortarului sau betonului.

Acceleratorii de priza si solutiile anti inghet maresc viteza de hidratare a oxizilor metalici din ciment, proces care are loc cu degajare de caldura, fenomen care contribuie la protejarea suplimentara a mortarului sau betonului impotriva inghetului. Acceleratorii de priza si antiinghet permit scurtarea timpului de decofrare a profilelor din beton turnate in cofraje (fundatii, stalpi de rezistenta, pereti, plansee, boltari, pavele, panouri prefabricate, etc.) si cresterea rezistentei mecanice a betonului cu pana la 30%. Acceleratorii de priza si antiinghet din generatiile mai vechi sunt saruri din clasa clorurilor, in special clorura de calciu, mai rar clorura de sodiu. Desi acesti acceleratori de priza si antiinghet sunt foarte eficienti pentru scopul propus, se procedeaza la eliminarea acestora din uz din cauza efectului de coroziune al ionului Cl- in special asupra armaturilor din "fier beton" din structurile de beton armat. Intr-o perioada de tranzitie, acesti acceleratori de priza si antiinghet au fost activati cu antioxidanti din clasa azotitilor. Acceleratorii de priza si antiinghet moderni nu contin compusi pe baza de clor fiind saruri hidrosolubile, de preferinta pe baza de calciu din clasele formiati, azotiti, etc.

Din punct de vedere al modului de prezentare comercial, acceleratorii de priza si antiinghet se prezinta sub forma de substante solide (pulberi, solzi, microgranule de forma neregulata, microgranule sferice, capsule, tablete, etc.) in cazul cand componentii acestora sunt foarte usor solubili in apa si la temperaturi scazute. In alte cazuri cand unii dintre componenti sunt mai putin solubili in apa (cazul formiatilor, clasificati drept cei mai eficienti compusi destinati acestui scop), acceleratorii de priza si antiinghet se comercializeaza sub forma de solutii apoase concentrate. Literatura de specialitate recomanda ca in primele 3 ore de la turnarea betonului avand in compozitie acceleratori de priza si antiinghet sa fie in jurul a 0 grade Celsius.

Experienta SC SETICO SRL in domeniu, arata practic ca utilizarea acceleratorilor de priza si antiinghet de tipul SETIBET-S (solutie apoasa) si SETIBET-SG (solid usor solubil in apa) permite turnarea mortarelor si betoanelor la temperaturi de pana la -10 grade Celsius. Solutia apoasa de preparare a mortarelor si/sau betoanelor ce contine acesti acceleratori de priza si antiinghet are punctul de congelare cuprins intre: -11 si -13 grade Celsius. Totodata, hidratarea rapida a oxizilor metalici din ciment datorata acestor acceleratori de priza si antiinghet asigura degajarea unei calduri suficiente necesare pentru primele 3 ore de la turnarea mortarului sau betonului.

Ambalare − SETIBET-S: Ambalare solutie anti inghet - Setibet-S

Canistre PE de: 23 kg / 11,5 kg;

Se ambaleaza in canistre PE cu capacitatea de 11,5 kg sau 23 kg cu care se poate aditiva un volum de 0,38 m.c. respectiv 0,76 m3 mortar/beton cu un continut de ciment de 300 kg/m3, conform specificatiei tehnice. Se poate livra si in alt tip de ambalaje in functie de solicitarea clientului, inclusiv in ambalaje reciclate, aduse de catre acesta.

Unde se gaseste SETIBET-S ?

SETIBET-S, accelerator de priza si solutie anti inghet pentru beton si mortar din ciment este produs de noi, SC SETICO SRL din Timisoara. Pentru a putea comanda acest produs va rugam sa ne contactati in prealabil.

Aspecte tehnice SETIBET-S

UTILIZARE
Compozitie: SETIBET-S este o solutie apoasa de saruri anorganice cu continut de inhibitori de coroziune ce asigura protectia anticoroziva a armaturilor din fier beton si a cofrajelor metalice. Nu este un produs periculos pentru mediu, dar se va evita deversarea acestuia in canalizare.
Utilizari: SETIBET-S este un accelerator de priza si solutie anti inghet pentru beton si mortar din ciment Portland. SETIBET-S reduce cu 30%-50% durata prizei betonului sau a mortarului si permite prepararea acestora la temperaturi scazute de pana la -10 grade Celsius.
Mod de utilizare: SETIBET-S se utilizeaza in proportie de 5%-10% fata de cantitatea de ciment din compozitia mortarului sau a betonului, in functie de temperatura mediului ambiant. Produsul se amesteca in betoniera cu apa si apoi se adauga cimentul si balastrul conform retetei. La preparare se va scadea din cantitatea de apa a retetei cantitatea de SETIBET-S utilizata.
DEPOZITAREA:
SETIBET-S se pastreaza in recipiente inchise (bidoane de polietilena, de pana la 60 litri), la temperaturi cuprinse intre -10 si +45 grade Celsius. .
CARACTERISTICI TEHNICE
Aspect: solutie apoasa omogena;
Culoare: incolora;
Densitate la 20° Celsius: 1,1 - 1,15 g/cm3
Consum specific: pentru exemplificare, la un beton ce contine 400 kg ciment/m3 se utilizeaza 20-40 kg SETIBET-S/m3 beton, in functie de temperatura mediului ambiant;
Valoare pH: 7-7,5;
Toxicitate: NU este toxic.
Inflamabilitate: NU are.

ATENTIE:

Se utilizeaza cu succes si pe timp calduros (3% - 5% fata de ciment), asigurand decofrarea rapida a profilelor din beton (panouri, pavele, borduri) si pentru pastrarea intacta a formei ornamentelor din profile.